Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Publicații recente  

mousaios20
Mousaios XX
25,00 lei

   

Parteneri  

   

Muzeul în presă  

   

   

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Detalii

Muzeul Județean Buzău organizează în perioada 16-18 noiembrie 2017, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate.

Programul sesiunii include 40 de comunicări susținute de specialiști din România și Republica Moldova, reunite în cadrul a două secțiuni:
I. Preistoria Carpaţilor de Curbură şi a zonelor învecinate;
II. Habitat şi morminte în epoca fierului (sec. XII a. Chr. – I p. Chr.)

Deschiderea oficială a sesiunii științifice va avea loc joi, 16 noiembrie 2017, ora 12.00, în sala de conferințe a Muzeului Județean Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu, Nr. 50.

În cadrul deschiderii vor avea loc mai multe activități:

- Cârlomănești 50. Jumătate de secol de cercetare arheologică. Vor fi relatate principalele etape și descoperiri din situl arheologic de la Cârlomănești, comuna Vernești, județul Buzău, precum și colectivul de specialiști care au efectuat cercetările arheologice pe parcursul celor 50 de ani.

- Ion Motzoi-Chicideanu. O viață dedicată arheologiei. Va fi evocată memoria arheologului și cercetătorului Ion Motzoi-Chicideanu dispărut recent dintre noi, care a avut o fructuoasă colaborare cu Muzeul Județean Buzău dea lungul a mai bine de 40 de ani.

- Lansare de carte: Alin Frînculeasa, Angela Simalcsik, Bianca Preda, Daniel Garvăn, Smeeni – Movila Mare: monografia unui sit arheologic regăsit, Ed. Cetatea de Scaun, 2017

- Cârlomănești 50 - Expoziție foto-documentară.

În continuare, la ora 13.30 va avea loc vernisarea expoziției temporare Podoabe străvechi. Organizată în colaborare cu Institutul de Arheologie "Vasile Pârvan" Bucureşti, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul Judeţean Teleorman, Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa, Olteniţa, Muzeul Brăilei "Carol I", Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Sfântu Gheorghe, xpoziția reuneşte obiecte de podoabă specifice perioadei cuprinse între neoliticul timpuriu şi începutul epocii bronzului, descoperite în principal în aşezări şi morminte din zona de sud-est a României. Printre obiectele expuse se numără brățări din scoică, pandantive de lut sau din defense de mistreţ, plăci de centură, colierele din perle de scoică, malahit, lut sau piatră, ace de podoabă, inele de buclă.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 16 noiembrie 2017 - 4 februarie 2018, prețul unui bilet fiind de: 4 lei/persoana, respectiv 2 lei/persoană în grup. Pentru elevi și studenți prețul este de 1 leu/persoană individual și/sau în grup.

 

AddThis Social Bookmark Button
   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Evenimente  

Manifestări de Ziua Națională a României

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziția de artă cultă "Rodul tainic - sufletul omului"

Vernisarea va avea loc în data de 30 noiembrie 2017, orele 13.00, la sediul Muzeului Judeţean Buzău şi va putea fi vizitată pentru o perioadă de cel puţin trei ani.
AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...

Expoziție "Podoabe străvechi" și sesiune de comunicări științifice "Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate"

Muzeul Județean Buzău organizează, în perioada 16-18 noiembrie 2017, a XVII-a ediție a sesiunii de comunicări științifice cu titlul: Milenii tezaurizate. Creație și spiritualitate. Pe 16 noiembrie se va vernisa și expoziția "Podoabe străvechi", care va putea fi vizitată până pe 4 februarie 2018.

AddThis Social Bookmark Button
Citește mai departe...