Nominalizări / Distincții  

   

Cele mai noi publicații  

   

Parteneri  

   

   

Povestea unui exponat

În fiecare lună, în proiectul Povestea unui exponat, va fi prezentat un exponat însoțit de informații detaliate despre acesta. Fiecare obiect de patrimoniu are o poveste în spate, poveste pe care o știu doar specialiștii și în cele mai multe cazuri puține persoane ajung să afle detalii despre acestea, chiar dacă au fost expuse ani de zile în sălile muzeului. Vom oferi informații tehnice despre obiecte, dar și interpretări, povești sau chiar misterele care le înconjoară.
 

Istoricul Spitalului I.C. Brătianu din Buzău (1872-1942)

Este vorba despre o lucrare de 13 file realizată de directorul acestei instituții în anul 1942, Dr. Constantin Michiu (medic primar). Obiectul face parte din colecția C. A. Papadopol care a fost donată Muzeului Județean Buzău în anul 1982 de către Elisabeta Papadopol.

Citește mai departe...

Rotițe miniaturale de care

O rotiță miniaturală de car, descoperită în anul 2008 pe șantierul arheologic Cârlomănești-Cetățuia, com. Vernești, jud. Buzău. Este lucrată din lut de bună calitate, are formă circulară și păstrează bucșele pe ambele părți

Citește mai departe...

Document din 1668, emis de Radu Leon

 
Pentru luna octombrie, în cadrul proiectului Povestea exponatului, vă prezentăm un document inedit scris cu alfabetul chirilic. Documentul este un hrisov emis de voievodul Radu Leon în anul 1668.

Citește mai departe...

Vasul-„fructieră” de la Cârlomănești

 
Piesa prezentată a fost descoperită în cursul săpăturilor arheologice desfășurate în anul 1973 în așezarea de tip dava de la Cârlomănești. Vasul are forma unei fructiere cu înălțimea de 35 cm și un diametru al gurii de 51 cm.

Citește mai departe...

Statueta plată de os de la Sudiţi

 
Mica statuetă, care măsoară 6,5 cm înălţime, a fost descoperită în cursul cercetărilor arheologice efectuate în 1970 la Sudiţi, într-o aşezare eneolitică.

Citește mai departe...

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish