Site-ul Muzeului Județean Buzău

Atelier de cusut motive tradiționale

 

Comunicat

Atelier de cusut motive tradiționale

Cu prilejul „Zilei Universale a Iei”, Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță organizarea unui Atelier de cusut motive tradiționale de pe iile din zona etnografică a Buzăului. În cadrul atelierului, participanții vor avea posibilitatea să realizeze câte un semn de carte din etamină pe care vor putea coase un motiv ornamental regăsit pe iile din colecția Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, Buzău.

Participanții la atelier vor beneficia gratuit și de turul ghidat al expoziției permanente de etnografie în care vor putea admira ii, din zona etnografică a Buzăului, create în prima jumătate a secolului trecut. De asemenea, vor putea afla informații despre cum erau realizate iile, materialele utilizate, modul de ornamentare și semnificațiile motivelor ornamentale.

Atelierul de cusut va avea loc la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din municipiul Buzău, în ziua de 24 iunie, între orele 12:00 și 14:00. Vârsta minimă pentru participarea la ateliere este de 10 ani, numărul maxim al participanților este de 12 persoane, iar accesul este gratuit.

Pentru a celebra ia românească, vom oferi tuturor doamnelor și domnișoarelor care poartă ie, în data de 24 iunie, oportunitatea de a realiza fotografii, gratuit, alături de iile din expoziția permanentă de etnografie.

Pentru detalii și programări la atelierul de cusut, vă rugăm să trimiteți un e-mail până la data de 23 iunie 2021 la adresa atelieremuzeubuzau@gmail.com. Pentru participarea minorilor este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere, conform modeluluide mai jos:

„Subsemnatul/a,…, domiciliat/ă în…, str…., nr…., bl… ap…, telefon…., e-mail…, părintele/reprezentantul legal al elevului/elevei… îmi exprim acordul pentru participarea copilului meu la atelierul/atelierele… organizat/e în data/datele …... Declar pe propria răspundere că am fost informat cu privire la activitățile atelierului amintit. De asemenea, declar că sunt de acord ca fotografiile rezultate în urma activităţilor să fie utilizate pentru promovarea atelierelor de încondeiat ouă și pe canalele social media ale Muzeului Județean Buzău și ale Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din Buzău.”

Vă așteptăm la muzeu!

MANAGER

DANIEL COSTACHE

  • June 24, 2021
  • 09:00
Font Resize