Site-ul Muzeului Județean Buzău

Atelier de cusut motive tradiționale

Comunicat

Atelier de cusut motive tradiționale

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, cercetare și artă, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează, joi, 2 iunie 2022, începând cu ora 11:00, un atelier de cusut motive tradiționale.

Activitatea, derulată în parteneriat cu Școala Gimnazială „George Emil Palade”, se va desfășura la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, din strada Războieni, nr. 8, municipiul Buzău, fiind prilejuită de „Zilele Chișinăului la Buzău”.

Festivalul, ajuns anul acesta la ediția a II-a, este organizat de Consiliul Județean Buzău, în perioada 2 - 5 iunie 2022, și are drept scop susținerea culturii ca motor al dezvoltării sociale și economice prin promovarea patrimoniului și a imaginii județului Buzău și a capitalei Republicii Moldova.

La Festival participă grupuri de profesioniști din domeniul culturii și artelor: muzicieni, scriitori, artiști plastici, meșteri populari etc., creatori și promotori de valori și tradiții autohtone.

 

Manager,
Dr. Daniel COSTACHE

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Colecţia își are sediul într-o clădire monument istoric, ce a aparţinut familiei boierești Vergu-Mănăilă. Fiind una dintre cele mai vechi construcţii civile păstrate în oraș, menţionată într-un document din 1794, clădirea a fost restaurată între 1971 și 1974, trecând prin reparaţii capitale în cursul anului 2017.

Sunt păstrate aici obiecte cu specific etnografic din zona Buzăului, cum sunt piesele de port popular, țesăturile de interior sau obiectele de uz casnic ce reflectă ocupaţiile tradiţionale și universul spiritual și creativ al ţăranului român.

Atrag atenţia în mod deosebit piesele din materiale textile bogat decorate – fie că ne referim la diferitele elemente ale costumelor tradiţionale specifice zonei, ori ne îndreptăm atenţia spre covoarele, ștergarele, batistele de nuntă, feţele de pernă sau învelitorile expuse.

Cumpără bilet

 

Learn more
Font Resize