Site-ul Muzeului Județean Buzău

Conferința „Cunoaște echipa Heart of RoBots: de la pasiune la performanță”

 

Comunicat de presă

Conferința „Cunoaște echipa Heart of RoBots: de la pasiune la performanță”

 

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează, în parteneriat cu Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Buzău, conferința „Cunoaște echipa Heart of RoBots: de la pasiune la performanță”.

 

Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, fondat în 1867, este o instituție de învățământ de prestigiu, care a jucat un rol important în dezvoltarea orașului Buzău, formând numeroși oameni de valoare. Printre foștii elevi se numără personalități importante din diverse domenii, precum: științele, artele, sportul, politica.

 

Participanții la conferință vor avea prilejul să cunoască echipa Heart of RoBots, un grup de liceeni pasionați cu obiective și realizări la nivel internațional, care își doresc să împărtășească experiențele din cadrul competițiilor din România, dar și pe cele din Campionatul Mondial din America, încercând să încurajeze cât mai mulți elevi să îi urmeze în acest domeniu.

De asemenea, tinerii din echipa Heart of RoBots vor explica elevilor prezenți în sală ce înseamnă robotica, de la roboți din lego până la mecanisme industriale.

 

Evenimentul va avea loc marți, 23 mai, începând cu ora 10:00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.

 

 

Intrarea este liberă!

 

Vă aşteptăm la muzeu!

 

Manager,

Dr. Daniel COSTACHE

Muzeul Județean Buzău

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize