Site-ul Muzeului Județean Buzău

Enescu pe înțelesul tuturor

Comunicat

„Enescu pe înțelesul tuturor”

 

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează, în parteneriat cu Muzeul Național „George Enescu”, concertul-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor”.

 

Evenimentul, realizat în cadrul programului „Zilele Femeii la Muzeul Județean Buzău”, are loc sâmbătă, 4 martie 2023, începând cu ora 11:00, în sala Amfiteatru a Muzeului Județean Buzău.

 

„Enescu pe înțelesul tuturor” este un proiect inedit al baritonului Ștefan Ignat, derulat în colaborare cu Muzeul Național ”George Enescu”, itinerat în numeroase orașe din țară și de peste hotare, care se află la granița dintre concert și conferință și are în prim-plan interpretarea și explicarea capodoperei – „Oedipe” – prin prisma melosului popular, a ethosului românesc, precum și prezentarea altor opusuri enesciene.

 

Proiectul are două componente:

  • Concert-conferință „Enescu pe înțelesul tuturor”;
  • Expoziție despre opera „Oedipe” realizată de Muzeul Național “George Enescu”.

 

Interpretează: baritonul Ștefan Ignat, soprana Simona Bucur și pianistul Remus Manoleanu.

 

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!

 

Vă așteptăm la muzeu!

 

Manager,
Dr. Daniel Costache

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Află mai multe
Font Resize
ro_RORomână