Site-ul Muzeului Județean Buzău

Expoziția temporară 11-12

 

Comunicat de presă

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, anunță organizarea expoziției temporare 11-12. Elevii anilor terminali de la Margareta Sterian expun rezultatele eforturilor lor plastice de studiu și asimilare. Vă invităm la final de an școlar, în ambianță dinamică și tinerească să le vizionați concluziile plastice ale acestui an, fie ele bi sau tridimensionale. Clasele de pictură și sculptură se întrec în a ritma vizual spațiul conacului Vergu Mănăilă pentru a-și pune în valoare lucrările și a vă oferi câteva momente de ieșire din cotidian și uzual, via spațiu plastic și creativ.

Vernisajul expoziției are loc vineri, 14 iunie 2019, ora 17.00, la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu Mănăilă”, str. Războieni, nr. 8, mun. Buzău.

Expoziția va putea fi vizitată până pe data de 04 august 2019.

Accesul la vernisaj este gratuit.

Program de vizitare: duminică-marți 10.00 – 18.00; luni închis.

Tarif: bilet grup adulți: 3 lei, bilet intrare adulți individual: 5 lei, elevi/studenți: 1,5 lei.

 

 

Muzeul Județean Buzău
Manager
Dr. Daniel Costache

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Colecţia își are sediul într-o clădire monument istoric, ce a aparţinut familiei boierești Vergu-Mănăilă. Fiind una dintre cele mai vechi construcţii civile păstrate în oraș, menţionată într-un document din 1794, clădirea a fost restaurată între 1971 și 1974, trecând prin reparaţii capitale în cursul anului 2017.

Sunt păstrate aici obiecte cu specific etnografic din zona Buzăului, cum sunt piesele de port popular, țesăturile de interior sau obiectele de uz casnic ce reflectă ocupaţiile tradiţionale și universul spiritual și creativ al ţăranului român.

Atrag atenţia în mod deosebit piesele din materiale textile bogat decorate – fie că ne referim la diferitele elemente ale costumelor tradiţionale specifice zonei, ori ne îndreptăm atenţia spre covoarele, ștergarele, batistele de nuntă, feţele de pernă sau învelitorile expuse.

Cumpără bilet

 

Learn more
Font Resize