Site-ul Muzeului Județean Buzău

Expoziția temporară „Arta creează rădăcini și pasiunea dăruiește aripi”

 

Comunicat

 

Expoziția temporară „Arta creează rădăcini și pasiunea dăruiește aripi”

 

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, invită publicul la deschiderea expoziției temporare „Arta creează rădăcini și pasiunea dăruiește aripi”, realizată în colaborare cu Liceul de Arte „Margareta Sterian”.

Evenimentul are loc vineri, 9 decembrie, începând cu ora 13:00, la sediul Muzeului Județean Buzău din str. Aleea Castanilor, nr. 1, municipiul Buzău.

Proiectul expozițional reunește lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă textilă, semnate de elevi, cadre didactice și profesori pensionari ai Liceul de Arte „Margareta Sterian”. Prestigioasa instituție de învățământ celebrează, pe data de 9 decembrie 2022, 65 de ani de la deschidere - 65 de ani de artă, muzică de calitate, pasiune și culoare, ce au animat peisajul cultural buzoian.

Expoziția „Arta creează rădăcini și pasiunea dăruiește aripi” continuă seria proiectelor de succes pe care muzeul le-a dezvoltat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian”.

La ceas aniversar, le urăm La mulți ani! prietenilor noștri și le mulțumim pentru toate colaborările fructuoase dezvoltate împreună.

 

Accesul publicului este gratuit în ziua vernisajului.

 

Vă așteptăm la muzeu!

 

 

Manager,
Dr. Daniel Costache
Book Online

Muzeul Județean Buzău

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize