Site-ul Muzeului Județean Buzău

Expoziția temporară „Copilăria în comunism”

Comunicat

Expoziția temporară „Copilăria în comunism”

 

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, cercetare și artă, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, invită publicul la deschiderea expoziției temporare „Copilăria în comunism”, eveniment ce va avea loc marți, 28 iunie 2022, începând cu ora 11:00, la sediul central al instituției, str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, jud. Buzău.

 

Proiectul expozițional recreează, prin intermediul jucăriilor, jocurilor, fotografiilor și obiectelor școlare, universul copiilor din perioada comunistă. Totodată, vizitatorii pot admira: piese de mobilier, aparate electronice, electrocasnice, bibelouri și alte obiecte decorative, diafilme, echipamente de agrement, documente și publicații. Tabloul este întregit de uniforme ale șoimilor patriei și pionierilor, alături de insigne, medalii și diplome ce răsplăteau performanțele elevilor din perioada comunistă.

 

„Copilăria în comunism” completează seria expozițiilor organizate în ultimii ani, cu scopul de a valorifica bogatul patrimoniu specific epocii comuniste pe care îl deține Muzeul Județean Buzău.

 

Intrarea este liberă în ziua vernisajului, iar expoziția poate fi vizitată până în data de 2 octombrie 2022.

 

Program de vizitare: marți - duminică, în intervalul orar 10:00 - 18:00; luni - închis.

 

Vă așteptăm la muzeu!

 

 

MANAGER,
DANIEL COSTACHE

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize