Site-ul Muzeului Județean Buzău

INVITAȚIE: Schimbările climatice: între fake news și realitate

INVITAȚIE

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România, anunță organizarea mesei rotunde cu tema Schimbările climatice: între fake news și realitate.

 

Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Buzău și are loc în data de 28 noiembrie 2022, începând cu ora 10.30, la sediul instituției din mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, Sala Amfiteatru. Agenda detaliată este disponibilă mai jos.

 

De ce este nevoie de această discuție? Pentru că dovezile științifice sunt clare: există mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră decât în orice moment al istoriei omenirii. Ne confruntăm cu o urgență climatică: emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitatea umană, provoacă schimbarea climatului nostru și își pun amprenta în mod vizibil și asupra sănătății oamenilor. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru casa noastră, planeta Pământ. Mai avem timp, însă nu mai avem timp de pierdut, de aceea avem nevoie de un efort comun sincronizat al tuturor actorilor din societate (cetățeni, companii, ONG-uri și autorități).

 

Masa rotundă este organizată în cadrul campaniei de promovare a Zilei Sustenabilității în România, inițiativă cu acoperire națională, prin intermediul căreia Ambasada Sustenabilității în România își propune identificarea de soluții și idei prin care să creștem ritmul de construire a unei societăți sustenabile. Ediția din acest an este dedicată schimbărilor climatice.

 

Vă rugăm să confirmați participarea la adresa de e-mail home@muzeubuzau.ro, până joi, 24 noiembrie, orele 16:00. Locurile în sală se vor ocupa în ordinea înscrierilor. 

 

Cu deosebită considerație / Toate cele bune

 

Manager,

Daniel COSTACHE

 

 

 

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Află mai multe
Font Resize
ro_RORomână