Site-ul Muzeului Județean Buzău

Keeping the exhibition alive

Comunicat de presă

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, jud. Buzău anunță reluarea programului Keeping the exhibition alive.

Programul este o continuare firească a unui parteneriat pe care instituția noastră l-a dezvoltat împreună cu una dintre prestigioasele instituții de învățământ buzoiene, Liceul de Arte Margareta Sterian. Vă reamintim că pe parcursul anului 2018 programul a debutat la sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară ”Vergu Mănăilă”, odată cu expoziția personală a Danielei Frumușanu. Succesul programului, precum și ecourile acestuia ne-au îndemnat să îl permanentizăm. Astfel, în prima duminică a fiecărei luni, începând cu ora 12.00, în intervalul noiembrie 2019 – mai 2020, la sediul central al muzeului, spațiul expozițional de la etajul al II-lea, una dintre orchestrele Liceului de Arte ”Margareta Sterian” Buzău, va susține un recital de muzică clasică. Dirijori prof. Ionela Duță, prof. Florentin Boroghină.

Accesul este gratuit.

 

Muzeul Județean Buzău
Manager,
Dr. Daniel Costache

Muzeul Județean Buzău

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize