Site-ul Muzeului Județean Buzău

Keeping the exhibition alive, ediția a V-a

Comunicat de presă

Keeping the exhibition alive, ediția a V-a

 

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, organizează, în parteneriat cu Liceul de Arte „Margareta Sterian”, programul de concerte Keeping the exhibition alive, ajuns anul acesta la ediția a V-a.

 

Proiectul este o continuare firească a parteneriatului dintre muzeul nostru și prestigioasa instituție de învățământ, care, de 65 de ani, animă peisajul cultural buzoian cu muzică de calitate, pasiune și culoare.

 

Keeping the exhibition alive a debutat în anul 2018, la sediul Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”, odată cu expoziția personală a Danielei Frumușeanu, bucurându-se de un real succes în rândul publicului.

 

Cele opt concerte, din cadrul proiectului, vor fi susținute de către orchestra Liceului de Arte „Margareta Sterian”, condusă de domnul profesor Florentin Boroghină, conform următorului program:

31 martie și 28 aprilie, începând cu ora 11:00, la Muzeul Județean Buzău;

26 mai, ora 11:00, la Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”, din strada Războieni, nr. 8, municipiul Buzău;

9 iunie, 29 septembrie, 26 octombrie, 23 noiembrie și 21 decembrie, începând cu ora 11:00, la Muzeul Județean Buzău.

 

Accesul la aceste reprezentaţii muzicale este gratuit.

Vă aşteptăm la muzeu!

 

 

Manager,

Dr. Daniel COSTACHE

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Află mai multe
Font Resize
ro_RORomână