Site-ul Muzeului Județean Buzău

Ludoteca din grădină

Comunicat

„Ludoteca din grădină"

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, cercetare și artă, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, anunță deschiderea „Ludotecii din grădină”.

Proiectul, inițiat de Biblioteca Judeţeană „V. Voiculescu" Buzău, în anul 2011, se derulează în parteneriat cu Teatrul „George Ciprian” și se adresează copiilor cu vârste de până la 14 ani care au permis la bibliotecă.

„Ludoteca din grădină” este un loc în care școlarii și preșcolarii se joacă, participă la ateliere creative, citesc, socializează. Aceasta va fi deschisă în perioada 4 – 29 iulie, de luni până vineri, între orele 9:00 - 13:00.

Accesul este gratuit atât la activitățile organizate în curtea interioară a Muzeului Județean Buzău, cât și la jocurile interactive din sala dedicată primului globe-trotter român, Dumitru Dan.

Vă așteptăm la muzeu să vă jucați, să învățați lucruri interesante și să vă faceți prieteni noi!

 

MANAGER,
DANIEL COSTACHE

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Află mai multe
Font Resize
ro_RORomână