Site-ul Muzeului Județean Buzău

Măgura Sky

Comunicat

Măgura Sky – observații astronomice la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, cercetare și artă, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, organizează, în parteneriat cu Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare, două nopți de observații astronomice la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura.

Activitățile vor avea loc vineri, 1 iulie, de la ora 20:00, și sâmbătă, 2 iulie, de la ora 17:00, numai în condiții meteo favorabile. Pasionații de astronomie care au telescoape sunt invitați să vină cu ele. Bine-veniți sunt și cei care nu au astfel de instrumente optice pentru că vor putea folosi telescoape profesioniste de la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare.

Măgura Sky face parte din programul de revalorificare muzeală a Taberei Măgura, ce vizează întregul ansamblu artistic din zonă.

Accesul publicului este gratuit la ambele sesiuni de observații astronomice.

Vă așteptăm!

 

MANAGER,
DANIEL COSTACHE

Tabăra de sculptură de la Măgura

Tabăra este amplasată în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, pe teritoriul comunei Tisău, la cca. 33 de kilometri distanţă faţă de Buzău. Este rezultatul unui proiect artistic și cultural fără precedent, iniţiat de către sculptorul Gheorghe Coman și susţinut de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Proiectul, desfășurat pe durata a 16 ani, între 1970 și 1985, a marcat cele 16 secole împlinite de la atestarea documentară a Buzăului. Pe parcursul derulării acestuia, în fiecare an s-au adunat pe coastele Măgurii câte 16 artiști care au transformat piatra locală în opere de artă, cu ajutorul meșterilor pietrari din zonă. Cele 256 de grupuri statuare și statui sunt creaţia a 153 de sculptori români, care au donat Judeţului Buzău rezultatul muncii lor.

Tabăra este administrată de către Muzeul Judeţean Buzău începând din anul 2006.

Află mai multe
Font Resize
ro_RORomână