Site-ul Muzeului Județean Buzău

Maratonul Antiviolență

Comunicat

 

Din păcate, în viața de zi cu zi ajunge să ni se pară normală folosirea injuriilor spuse la nervi sau acțiunile violente, fără să ne gândim mereu la consecințele acestora. Termenul de „bullying” începe să fie din ce în ce mai des folosit atunci când vorbim despre comportamentul elevilor în pauze și în afara școlii. Acesta denumește acte de violență psihică și fizică dintre care jignirile referitoare la aspectul fizic, excluderea unor copii din grupurile informale din colectivele de elevi.

În acest sens Muzeul Județean Buzău va fi gazda unei acțiuni cu caracter preventiv organizată de Inspectoratul Județean de Poliție Buzău – Biroul Siguranța Școlară, duminică, 6 februarie 2022 începând cu ora 10:30. Activitatea se va desfășura la sediul central al instituției (Muzeul de Arheologie, Istorie și Artă).

Evenimentul, etapă în proiectul ”Maratonul Antiviolență” inițiat de IPJ Buzău, are ca scop creșterea gradului de siguranță în mediul școlar prin dezvoltarea unei colaborări a cadrelor didactice cu familia și alte instituții în vederea prevenirii, stopării și îndreptării unor deviații comportamentale.

 

MUZEUL JUDEȚEAN BUZĂU

Manager

Dr. Daniel Costache

Muzeul Judetean Buzau

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize