Site-ul Muzeului Județean Buzău

Minirecitaluri Adelina Dedu

Comunicat de presă

minirecitaluri Adelina Dedu

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare, ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță organizarea a două minirecitaluri susținute de domnișoara Adelina Dedu.

Domnișoara Adelina Dedu a început să studieze fluierul de la vârsta de 7 ani, în cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, la clasa domnului Traian Popescu. În prezent, este elevă a Liceului de Arte „Margareta Sterian” din Buzău, unde studiază flautul la clasa domnului profesor Marius Bădăruță. În timpul liber studiază naiul cu doamna Loredana Streche și fluierul și cavalul cu domnul Teodor Geani Busnea.

Minirecitalurile vor avea loc în cadrul expoziției „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc”, expoziție temporară dedicată instrumentelor muzicale aerofone, în cadrul căreia sunt expuse instrumente muzicale din colecția Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, din colecția personală a domnului Cristian Micu și din colecția personală a domnului Ion Zecheru. Expoziția „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc” aduce în atenția publicului instrumente muzicale aerofone utilizate în lumea rurală românească (tilinca, fluierul, cavalul, buciumul și cimpoiul) și sunetul acestora în zona etnografică a Buzăului.

Minirecitalurile se vor desfășura, în datele de 15 și 22 octombrie 2023, în intervalul orar  12:00 – 12:30, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din strada Războieni, nr. 8, municipiul Buzău.

Expoziția temporară „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc” poate fi vizitată până în data de 22.10.2023.

 

Program vizitare:

  • 9:00 – 17:00, ultima intrare la ora 16:15
  • marți – duminică: deschis
  • luni: închis

Accesul este gratuit în timpul minirecitalurilor.

Vă așteptăm la muzeu!

 

Manager,
dr. Daniel COSTACHE-BOLOCAN

Muzeul de Etnografie „Vergu Mănăilă”

Colecţia își are sediul într-o clădire monument istoric, ce a aparţinut familiei boierești Vergu-Mănăilă. Fiind una dintre cele mai vechi construcţii civile păstrate în oraș, menţionată într-un document din 1794, clădirea a fost restaurată între 1971 și 1974, trecând prin reparaţii capitale în cursul anului 2017.

Sunt păstrate aici obiecte cu specific etnografic din zona Buzăului, cum sunt piesele de port popular, țesăturile de interior sau obiectele de uz casnic ce reflectă ocupaţiile tradiţionale și universul spiritual și creativ al ţăranului român.

Atrag atenţia în mod deosebit piesele din materiale textile bogat decorate – fie că ne referim la diferitele elemente ale costumelor tradiţionale specifice zonei, ori ne îndreptăm atenţia spre covoarele, ștergarele, batistele de nuntă, feţele de pernă sau învelitorile expuse.

Cumpără bilet

 

Learn more
Font Resize