COMUNICAT
Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, bd. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău, reprezentată legal de către dr. Daniel Costache-Bolocan în calitate de Manager, anunță organizarea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 7, a atelierelor SEMNE TRADIȚIONALE CUSUTE.
Activitățile vor avea loc marți, 11 decembrie 2018, începând cu ora 11:00, la sediul central al instituției și sunt organizate de Muzeul Județean Buzău în cel de-al treilea an de sustenabilitate a proiectului Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci, finanțat printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Guvernul României.
Alături de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7 Buzău, vor fi prezenți copii din patru țări partenere în Proiectul Erasmus+ EcoStep in Europe: Croația, Portugalia, Slovenia, Lituania. De asemenea, ne va onora cu prezența, și în acest an, doamna Mariana Trif, meșter popular din zona Bisoca.
În aceeași zi, elevii Școlii Gimnaziale Glodeanu Sărat din Ansamblul Vatra Glodenenilor, care au învățat cântecele și dansurile globe-trotterilor noștri, vor suține, la sediul central al Muzeului Județean Buzău, un program de activități artistice tradiționale. Cu această ocazie, ei organizează o miniexpoziție intitulată “O viață de om cu ia în suflet”, care cuprinde eșantioane de semne tradiționale cusute, din zona Glodeanu Sărat. Aceste acțiuni reprezintă un frumos rezultat al impactului proiectului Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci.
Dr. Daniel Costache
Manager al Muzeului Județean Buzău