Site-ul Muzeului Județean Buzău

Weekenduri la Măgura

Comunicat de presă

 

Weekenduri la Măgura

 

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, invită publicul la activitățile recreative din cadrul programului „Weekenduri la Măgura”.

Jocurile sportive și atelierele de desen sunt planificate în zilele de 16 și 30 iulie, respectiv 13 și 27 august 2022, între orele 10:00 - 13:00, și vor fi organizate la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura.

Workshopurile de creație, coordonate de Alexandru Anghel, muzeograf în secția Artă a Muzeului Județean Buzău, sunt potrivite pentru toți aceia – mici și mari deopotrivă - care iubesc natura și frumosul. Fiecare participant, care va realiza desene cu sculpturile amplasate în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, va primi cadou la finalul proiectului un album cu aceste schițe.

Muzeul Județean Buzău asigură: creioane, hârtie, clipboarduri, mingi, seturi pentru tenis și pentru badminton, arcuri și săgeți cu ventuze, iar participanții sunt rugați să vină cu energie și voie bună.

Accesul este liber la toate activitățile aferente programului „Weekenduri la Măgura”.

Vă așteptăm!

 

Manager,
DANIEL COSTACHE

Tabăra de sculptură de la Măgura

Tabăra este amplasată în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, pe teritoriul comunei Tisău, la cca. 33 de kilometri distanţă faţă de Buzău. Este rezultatul unui proiect artistic și cultural fără precedent, iniţiat de către sculptorul Gheorghe Coman și susţinut de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Proiectul, desfășurat pe durata a 16 ani, între 1970 și 1985, a marcat cele 16 secole împlinite de la atestarea documentară a Buzăului. Pe parcursul derulării acestuia, în fiecare an s-au adunat pe coastele Măgurii câte 16 artiști care au transformat piatra locală în opere de artă, cu ajutorul meșterilor pietrari din zonă. Cele 256 de grupuri statuare și statui sunt creaţia a 153 de sculptori români, care au donat Judeţului Buzău rezultatul muncii lor.

Tabăra este administrată de către Muzeul Judeţean Buzău începând din anul 2006.

Learn more
Font Resize