Site-ul Muzeului Județean Buzău

Weekenduri la Măgura, ediția 2023

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău, invită publicul la activitățile recreative din cadrul programului Weekenduri la Măgura, ediția 2023.

Jocurile sportive și atelierele de desen sunt planificate în zilele de 15 și 29 iulie, respectiv 12 și 26 august 2023, între orele 10:00 – 13:00. Acestea vor fi organizate la Muzeul în aer liber Tabăra Măgura, secție externă a Muzeului Județean Buzău, ce a trecut printr-un amplu program de modernizare, în perioada 2018 – 2022.

Atelierele de desen, coordonate de Alexandru Anghel, muzeograf în secția Artă a Muzeului Județean Buzău, sunt potrivite pentru toți aceia, mici și mari deopotrivă, care iubesc natura și frumosul.

Muzeul Județean Buzău asigură: creioane, hârtie, clipboarduri, mingi, seturi pentru tenis și pentru badminton, arcuri și săgeți cu ventuze, iar participanții sunt rugați să vină cu energie și voie bună.

Accesul este liber la toate activitățile aferente programului Weekenduri la Măgura, ediția 2023.

Vă așteptăm la muzeu!

 

 

Manager,
DANIEL COSTACHE

Tabăra de sculptură de la Măgura

Tabăra este amplasată în poienile din apropierea Mănăstirii Ciolanu, pe teritoriul comunei Tisău, la cca. 33 de kilometri distanţă faţă de Buzău. Este rezultatul unui proiect artistic și cultural fără precedent, iniţiat de către sculptorul Gheorghe Coman și susţinut de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Proiectul, desfășurat pe durata a 16 ani, între 1970 și 1985, a marcat cele 16 secole împlinite de la atestarea documentară a Buzăului. Pe parcursul derulării acestuia, în fiecare an s-au adunat pe coastele Măgurii câte 16 artiști care au transformat piatra locală în opere de artă, cu ajutorul meșterilor pietrari din zonă. Cele 256 de grupuri statuare și statui sunt creaţia a 153 de sculptori români, care au donat Judeţului Buzău rezultatul muncii lor.

Tabăra este administrată de către Muzeul Judeţean Buzău începând din anul 2006.

Learn more
Font Resize