Site-ul Muzeului Județean Buzău

Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Județean Buzău, ed. a V-a

Comunicat

în atenția celor mici și nu numai:

Ziua Internațională a Copilului la Muzeul Județean Buzău, ed. a V-a

 

Anul trecut, nu ne-am putut distra împreună la muzeu, așa cum ne obișunisem. Anul acesta, însă, Ziua Internațională a Copilului revine în forță la Muzeul Județean Buzău cu ed. a V-a. De aceea, am adunat în jurul nostru prieteni buni și v-am pregătit o serie de surprize:

  • deschidem cea mai mare expoziție de păpuși pe care ați văzut-o vreodată la Buzău: peste 200 de păpuși ”Arădeanca”, din colecția doamnei Ioana Frățilă, vă vor aștepta la Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, începând de marți, 01 iunie 2021, ora 10.00;
  • de la ora 11.00 mergem la sediul central al muzeului pentru a participa la recitalul elevilor Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău; ei ne vor încânta și ne vor cânta făcându-ne tuturor ziua minunată;
  • tot la sediul central, avem și o super-mega surpriză atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari; începând de la ora 12.30, cea mai mare și mai interesantă expoziție de motociclete organizată la Muzeul Județean Buzău până acum. I-ați văzut la televizor, i-ați văzut pe șosele, dar nu i-ați văzut la muzeu. Astfel, în curtea muzeului îi puteți cunoaște, puteți discuta cu ei despre viața pe două roți, îi puteți întreba despre motoare, pe nimeni alții decât bikerii buzoieni de la B-Zones RC Buzău, în cadrul Bikers for Kids;
  • Consiliul Județean Buzău va oferi dulciuri fiecărui copil prezent la eveniment!

 

Accesul este liber la toate aceste activități. De asemenea, colecțiile muzeului pot fi admirate în cadrul unor vizite gratuite.

Vă așteptăm la muzeu!

Manager

Dr. Daniel Costache

Muzeul Județean Buzău

Muzeul Județean Buzău este principala instituție muzeală din județul Buzău. Bazele sale au fost puse de către Basil Iorgulescu și dezvoltarea colecțiilor a determinat mai multe etape de extindere. Actualul sediu este al treilea. Din 1977 până în prezent este adăpostit în clădirea fostei Școli de Fete. Clădirea, construită între 1931 și 1937, este inclusă în lista monumentelor istorice, numărându-se printre cele mai impunătoare construcţii ale orașului.

Expozițiile permanente au fost deschise aici în 1980-1981, fiind ulterior modificate și actualizate în 1986, 1990, 1999-2001, 2004, 2015-2017. Cel mai nou proiect a fost pus în aplicare după restaurarea completă a clădirii (realizată în perioada 2010-2015, în baza finanţării de 36.906.590 lei / 8.201.464 Euro oferite prin Programul Operațional Regional 2007-2013).

În anii ’80 și ’90, colecțiile muzeului devin substanțial mai bogate ca urmare a cercetărilor arheologice, a achizițiilor și a donațiilor. Pe lângă consistentele colecţii de istorie și arheologie, fondul muzeului a crescut permanent, îmbogăţindu-se cu bunuri de valoare etnografică, artistică, numismatică și din domeniul mineralogiei și al știinţelor naturale.

Sub egida instituției s-au publicat o serie de cărți („Biblioteca Mousaios”), 2 buletine științifice anuale („Mousaios” și „Analele Buzăului”), cataloage și monografii, rod al activitatății științifice de cercetare dusă în cadrul instituției muzeale.

Cumpără bilet
Learn more
Font Resize