Site-ul Muzeului Județean Buzău

com. Pârscov, judetul Buzău, România

Casa Memorială „Vasile Voiculescu”, Pârscov

Aflată la cca. 32 de kilometri faţă de reședinţa de judeţ, în cadrul pitoresc al Văii Buzăului, casa memorială de la Pârscov recreează atmosfera familială în care s-a născut și și-a petrecut o bună parte a vieţii cunoscutul poet, dramaturg, publicist și editor român.

Refăcută din temelii în anii ‘80, casa respectă planul construcţiei originale care a aparţinut familiei scriitorului. Spaţiul expoziţional este organizat tematic, încăperile redând aspecte și momente ale vieţii private și ale activităţii profesionale ale lui Vasile Voiculescu.

Ambientul sfârșitului de secol XIX și al primelor decenii ale veacului următor este reconstituit pe baza mobilierului original și a numeroase piese etnografice. Scrisorile, facsimilele, fotografiile, numeroasele exponate prezente aici evocă viaţa de familie a scriitorului, copilăria în casa natală, studiile, căsătoria, activitatea desfășurată ca medic și cea literară, prietenia sa cu personalităţi ale lumii culturale, precum Alexandru Vlahuţă sau Tudor Vianu.


Indicații amănunțite

Cum puteti să ajungeți la noi


Ultimele evenimente

Font Resize