Istoria Unirii de la 1918

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, bld. Nicolae Bălcescu, nr. 50, jud. Buzău, reprezentat legal de către dr. Daniel Costache în calitate de Manager, anunță organizarea concursului Istoria Unirii de la 1918.

Faptul că suntem în Anul Centenar și toate acțiunile muzeului nostru s-au defășurat sub egida acestui eveniment de mare importanță națională, ne-a determinat să accentuăm latura cultural-educativă dedicată Marii Uniri de la 1918. Marcarea Centenarului Marii Uniri este datoria tuturor românilor. În contextul organizării unor multiple activități la nivel național dedicate acestui moment, ce includ expoziții, reuniuni științifice, evenimente artistice organizate de instituțiile de artă și cultură, se vor organiza și unele activități tematice, cu impact local sau regional. Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Clubul Rotary Buzău, sub egida Consiliului Județean Buzău, propune o astfel de activitate având un dublu scop final: a) Aprofundarea de către generația centenară a istoriei Marii Uniri de la 1918 la un nivel mult peste ceea ce, din păcate, cuprinde programa școlară; b) Participarea gratuită a unor elevi buzoieni din ciclul liceal la un moment unic în viață, și anume la activitățile organizate de către autorități la Alba Iulia, în data de 1 Decembrie 2018.

             La concurs se pot înscrie elevii din ciclul liceal de pe teritoriul județului Buzău. Aceștia vor participa individual, cu lucrări ce vor fi realizate sub coordonarea unui cadru didactic, specializarea istorie.

            Premiile concursului constau în:

Premiile I, II și III – excursie la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie 2018 (transport, cazare,  mic dejun și acces în zona 0 la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie) și premii în cărți oferite de către organizatori; costurile legate de excursie vor fi suportate de către Rotary Club Buzău;

Mențiunile 1, 2 și 3 vor primi premii în cărți de la organizatori și acces gratuit la colecțiile de bază ale Muzeului Județean Buzău și colecțiile externe, pe toată perioada lunii Decembrie 2018.

Regulamentul de participare și temele propuse se găsesc pe site-ul Muzeului Județean Buzău, la adresa www.muzeubuzau.ro.

Manager,

Dr. Daniel Costache -  Bolocan

 

© 2019 Muzeul Județean Buzău